Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

"Milionerzy": Wyznawcy kabały. Co jest ich znakiem rozpoznawczym? Uczestniczka wykorzystała na to pytanie koło ratunkowe!

Milionerzy: Hubert Urbański w studiu

"Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały?" - to pytanie, które padło w dzisiejszym odcinku "Milionerów"! Znacie prawidłową odpowiedź? Zobaczcie wszystkie pytania i odpowiedzi, które pojawiły się w 237. odcinku programu!

Flesz ewydanie

W poprzednim odcinku na pytaniu za 10 tys. zł zakończyła Ilona z Warszawy. Dziś uczestniczka zaczęła od pytania za 20 tys, zł.! Zobaczcie, ile udało jej się wygrać!

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały?

Pytanie za 20 000 zł

Co jest znakiem rozpoznawczym wyznawców kabały?

a. czerwona nitka na przegubie

b. kruk wytatuowany za uchem

c. sygnet z gwiazdą na kciuku

d. skaryfikacje na plecach

Prawidłowa odpowiedź A.

Zobacz także: Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne?

Niestety uczestniczka nie poradziła sobie z tym pytaniem nawet po wykorzystaniu koła ratunkowego i zrezygnowała, wygrywając 10 000 tys. zł. Kolejna uczestniczka to Paulina z Warszawy, pracująca w branży IT.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Która kula najbardziej przypomina szczudło?

Pytanie za 500 zł

Która kula najbardziej przypomina szczudło?

a. bilardowa

b. kominiarska

c. ziemska 

d. ortopedyczna

Prawidłowa odpowiedź D.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. A niech tam to:

Pytanie za 1000 zł

A niech tam to?

a. par raz

b. pal dwa

c. pal cztery

d. pal sześć

Prawidłowa odpowiedź D.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Proteiny to inna nazwa:

Pytanie za 2000 zł

Proteiny to inna nazwa?

a. witamin

b. węglowodanów

c. tłuszczów 

d. białek

Prawidłowa odpowiedź D.

Niestety uczestniczka na to pytanie odpowiedziała niepoprawnie i wybrała A, wygrywając 1000 zł. Kolejny uczestnik to Kamil z Radomia. 

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Przystanek na którym autobus zatrzyma się jedynie, gdy pasażer wciśnie guzik, to tak zwany przystanek na:

Pytanie za 500 zł

Przystanek na którym autobus zatrzyma się jedynie, gdy pasażer wciśnie guzik, to tak zwany przystanek na:

a. za pozwoleniem

b. na żądanie

c. po prośbie

d. za przeproszeniem

Prawidłowa odpowiedź B.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Raz, dwa, trzy... Kto patrzy?

Pytanie za 1000 zł

Raz, dwa, trzy... Kto patrzy?

a. Jaś i Małgosia

b. Wilk

c. Baba Jaga

d. Piotruś Pan

Prawidłowa odpowiedź C.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Minarety, z których wierni zwoływani są na modlitwy, to:

Pytanie za 2000 zł

Minarety, z których wierni zwoływani są na modlitwy, to:

a. dziedzińce cerkwi

b. dachy pagód

c. wieże meczetów

d. balkony synagog

Prawidłowa odpowiedź C.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Jeśli z menu wybierzemy pu-erh, to spodziewamy się dostać od kelnera:

Pytanie za 5000 zł

Jeśli z menu wybierzemy pu-erh, to spodziewamy się dostać od kelnera:

a. kawę

b. herbatę

c. kotlet

d. sałatkę

Prawidłowa odpowiedź B.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Dementować to rozkładać na części. A dementować to:

Pytanie za 10 000 zł

Dementować to rozkładać na części. A dementować to:

a. popadać w otępienie

b. naprawiać urządzenie

c. prostować fałszywe informacje

d. kłamać w słusznej sprawie

Prawidłowa odpowiedź C.

Milionerzy, sezon 5, odcinek 237. Rekordzista wśród skoczków, wpisany do "Księgi rekordów Guinnessa", to:

Pytanie za 20 000 zł

Rekordzista wśród skoczków, wpisany do "Księgi rekordów Guinnessa", to:

a. Adam Małysz 

b. Janne Ahonen

c. Martin Schmitt

d. Noriaki Kassai

Prawidłowa odpowiedź D.

Zobacz także: Milionerzy: Gdzie w aucie seryjnie montowane są ładunki pirotechniczne?

Hubert Urbański - Milionerzy

 

Więcej na temat Milionerzy
Przeładuj

Wojewódzki w "Idolu" nazwał ją "Pączkiem". Dziś Nina Cieślińska pracuje w telewizji i wygląda jak zupełnie inna osoba

zobacz 00:48