Endorfina Foksal
Fotolia

Jedną z najbardziej ekskluzywnych restauracji w Warszawie jest Endorfina Foksal w Pałacu Zamoyskich ul Foksal 2. Dlaczego warto ją odwiedzić?
 

Endorfina Foksal

Pyszne dania podaje tam sam szef kuchni Michał Górecki, dwukrotny mistrz Polski w podawaniu baraniny. Do tej restauracji często przychodzą znane twarze, często z pierwszych stron gazet! Warto czasem wpaść do tej ekskluzywnej, warszawskiej restauracji. Możecie tam spróbować zwycięskich dań konkursowych z Wine & Food 2014.

 

Zobacz także: przepis na schab ze śliwką

Dania które reprezentowały Endorfinę na konkursie to:


PRZYSTAWKA
Lekko podwędzany filecik z jesiotra z gruszkowym musem - 30 zł

 

 

 


DANIE GŁÓWNE
Schab z jelenia podany na grzybowym popiele z nutą sosu miodowo winnego z rozmarynem w towarzystwie borowikowych krokietów - 65 zł

 

 

 

 


DESER
Sorbet z białowieskiej poziomki podany na poduszce z mchu z pianą z sera korycińskiego - 25 zł

 

 

 

 

 

 

 

Michał Górecki
Michał Górecki, szef kuchni Endorfina Foksal
 

 

Endorfina Foksal
Endorfina Foksal