Reklama

Jedną z najbardziej ekskluzywnych restauracji w Warszawie jest Endorfina Foksal w Pałacu Zamoyskich ul Foksal 2. Dlaczego warto ją odwiedzić?

Reklama

Endorfina Foksal

Pyszne dania podaje tam sam szef kuchni Michał Górecki, dwukrotny mistrz Polski w podawaniu baraniny. Do tej restauracji często przychodzą znane twarze, często z pierwszych stron gazet! Warto czasem wpaść do tej ekskluzywnej, warszawskiej restauracji. Możecie tam spróbować zwycięskich dań konkursowych z Wine & Food 2014.

Zobacz także: przepis na schab ze śliwką

Dania które reprezentowały Endorfinę na konkursie to:

PRZYSTAWKA
Lekko podwędzany filecik z jesiotra z gruszkowym musem - 30 zł



DANIE GŁÓWNE
Schab z jelenia podany na grzybowym popiele z nutą sosu miodowo winnego z rozmarynem w towarzystwie borowikowych krokietów - 65 zł

DESER
Sorbet z białowieskiej poziomki podany na poduszce z mchu z pianą z sera korycińskiego - 25 zł

Michał Górecki

Michał Górecki, szef kuchni Endorfina Foksal

Endorfina Foksal

Endorfina Foksal

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama