Zamiast sięgać po leki na potencje, lepiej zacząć jeść seler naciowy – działa podobnie jak viagra. Seler naciowy zawiera też feromony, które przyciągają uwagę płci przeciwnej. Najlepiej seler naciowy jeść na surowo w surówkach lub koktajlach.

Reklama

Seler naciowy a feromony, które przyciągają płeć przeciwną

Seler zawiera naturalne feromony (związki chemiczne, które wpływają na ośrodek centralnego układu nerwowego płci przeciwnej, pobudzając sferę seksualną) - androsteron i androstenol. Kiedy zjadamy seler, te dwa feromony krążą po ciele, przyciągając osoby o odmiennej płci.

Seler naciowy, czyli lek na potencję

Arginina - aminokwas zawarty w selerze – odpowiedzialna jest za rozkurczanie naczyń krwionośnych. W organizmie arginina przekształcana jest w tlenek azotu, który usprawnia przepływ krwi, intensyfikując doznania seksualne. Mężczyźni, którzy mają problem z potencją, z pewnością powinni sięgnąć po seler naciowy. Podobne działanie mają leki na potencję, w tym chyba najpopularniejszy – viagra. Seler naciowy ma jednak oczywistą przewagę nad środkami farmaceutycznymi – nie powoduje skutków ubocznych.

Seler naciowy - sposób przyrządzenia

Seler naciowy najlepiej jeść w surowej postaci, np. w formie koktajlu - 3 jabłka i 3 łodygi selera naciowego wrzucić do sokowirówki lub blendera, zmiksować i wypić. Dobrym posłem jest także jedzenie surówek na bazie selera naciowego lub po prostu podgryzanie łodygi.

Zobacz także

Surówka z selera naciowego z gruszką i orzechami włoskimi – przepis dla 2 osób

Składniki:

  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 2 gruszki,
  • 5 orzechów włoskich,
  • 4 kiszone ogórki,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka wody,
  • przyprawa chili,
  • sól.

Czas przygotowania: 15 minut

Stopień trudności: łatwe

Sposób wykonania

  • Łodygi selera umyj i obierz z włókien.
  • Pokrój łodygi selera i ogórki na plastry.
  • Pokrój gruszkę na kawałki.
  • Orzechy włoskie pokrój w kostkę.
  • Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą, a następnie dodaj chili i sól.
  • Połącz wszystkie składniki.

Smacznego!


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama