Pyszne jak lody, a znacznie mniej tuczące! Przepis na ulubiony deser gwiazd

Fot. Paweł Płaczek - takemycake.eu

Jennifer Aniston,  Sandra Bullock i Eva Longoria. Co łączy te panie?
Zamiłowanie do mrożonego jogurtu.
I nic dziwnego, szczególnie w takie upalne lato jak tegoroczne. 

Mrożony jogurt to bowiem nie tylko dobra alternatywa dla lodów, ale także idealny deser w gorące dni. Dodajmy tylko do niego swoje ulubione owoce i dosłódźmy do smaku.

Kilka godzin w zamrażalniku i możemy się cieszyć najzdrowszą domową namiastką lodów. 

POLECAMY: Kasia gotuje z Polki.pl - Muffinki wielkanocne

 

 

Lody jogurtowe

300 ml gęstego jogurtu naturalnego

3-4 łyżki cukru pudru

150 g świeżych owoców: truskawek, malin, borówek

 

Cukier wsypujemy do jogurtu i mieszamy tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Potem przelewamy jogurt do silikonowych foremek na babeczki, napełniając je do 3/4 wysokości. Do każdej foremki z jogurtem wkładamy całe lub pokrojone owoce, wciskając je do delikatnie środka. Wkładamy do zamrażalnika na min. 4-6 godzin.

 

Smacznego!

 

Lody jogurtowe

Najczęściej czytane

 

Nasze akcje

Top Video

Top Galerie

Najczęściej czytane porady