Nadzienie do naleśników z warzywami i pieczarkami

Zwinięte naleśniki
Fot. Image by LifetimeStock.com

Nadzienie do naleśników nie powinno być mdłe. Czosnek, pieczarki i warzywa tworzą niezapomniany w smaku farsz. Naleśniki z pieczarkami i warzywami to aromatyczna i pożywna porcja witamin. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli.

Farsz do 4 naleśników

Składniki:

  • 500 gramów pieczarek,
  • 1 papryka,
  • 1 cebula,
  • 1 marchew,
  • 3 łyżki masła,
  • 150 gramów tartego sera żółtego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy.

Czas przygotowania: 40 minut

CIĄG DALSZY ARTYKUŁU POD WIDEO

POLECAMY: Kasia gotuje z Polki.pl: tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami

Stopień trudności: łatwe

 

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki pokrój w kostkę.

2. Obierz marchwie i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

3. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę.

4. Czosnek przeciśnij przez praskę.

5. Podgrzej masło na patelni.

6. Wrzuć na patelnię pieczarki i wszystkie warzywa.

7. Składniki duś na patelni 8-10 minut.

8. Tuż przed końcem duszenia dodaj szczyptę soli, pieprzu i pozostałe przyprawy.

9. Nałóż farsz na naleśniki.

10. Zawiń ciasto w rulon.

11. Naleśniki posyp tartym serem.

12. Ustaw piekarnik na 180°C.

13. Blachę wyłóż papierem do pieczenia lub wstaw naczynie żaroodporne.

14. Włóż naleśniki do piekarnika.

15. Piecz 20 minut.

 

Smacznego!

 

Najczęściej czytane

 

Nasze akcje

Top Video

Top Galerie

Najczęściej czytane porady

Nasze akcje