Nadzienie do naleśników z warzywami i pieczarkami

Zwinięte naleśniki
Fot. Image by LifetimeStock.com

Nadzienie do naleśników nie powinno być mdłe. Czosnek, pieczarki i warzywa tworzą niezapomniany w smaku farsz. Naleśniki z pieczarkami i warzywami to aromatyczna i pożywna porcja witamin. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli.

Farsz do 4 naleśników

Składniki:

  • 500 gramów pieczarek,
  • 1 papryka,
  • 1 cebula,
  • 1 marchew,
  • 3 łyżki masła,
  • 150 gramów tartego sera żółtego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy.

Czas przygotowania: 40 minut

POLECAMY: Kasia gotuje z Polki.pl: śmietanowiec z galaretką

Stopień trudności: łatwe

 

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki pokrój w kostkę.

2. Obierz marchwie i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

3. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę.

4. Czosnek przeciśnij przez praskę.

5. Podgrzej masło na patelni.

6. Wrzuć na patelnię pieczarki i wszystkie warzywa.

7. Składniki duś na patelni 8-10 minut.

8. Tuż przed końcem duszenia dodaj szczyptę soli, pieprzu i pozostałe przyprawy.

9. Nałóż farsz na naleśniki.

10. Zawiń ciasto w rulon.

11. Naleśniki posyp tartym serem.

12. Ustaw piekarnik na 180°C.

13. Blachę wyłóż papierem do pieczenia lub wstaw naczynie żaroodporne.

14. Włóż naleśniki do piekarnika.

15. Piecz 20 minut.

 

Smacznego!

 

Najczęściej czytane

 

Nasze akcje

Top Video

Top Galerie

Najczęściej czytane porady