Agata Młynarska od wielu lat propaguje w mediach zdrowy styl życia. Jej zdaniem odpowiednie odżywianie to nie tylko sposób na szczupłą sylwetkę, lecz przede wszystkim podstawa zdrowia całego organizmu.

Reklama

Zdrowie pochodzi z brzucha, wszystkie choroby mieszczą się najpierw tu, w mikroflorze bakteryjnej, którą mamy w sobie, dobrej lub złej, której pomagamy lub której bardzo przeszkadzamy i przez którą potem mamy wszelkie możliwe choroby, jakie tylko możemy sobie wymyślić – powiedziała Agata Młynarska agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Młynarska dodaje, że bardzo ważne jest regularne spożywanie posiłków w ciągu dnia.

Niskokaloryczna, bogata w substancje odżywcze dieta to nie wszystko, aby cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką należy pamiętać także o regularnym spożywaniu posiłków. Dietetycy zalecają jedzenie 4–5 posiłków dziennie w stałych odstępach czasowych - powiedziała Młynarska.

Dziennikarka dokonała rewolucji w swoim jadłospisie kilka lat temu, gdy dowiedziała się, że cierpi na nieswoiste zapalenie jelit. Zmuszona była wówczas na stałe zrezygnować z jedzenia produktów zawierających gluten i laktozę.

Mimo to uwielbiam jeść, cieszę się jedzeniem, po prostu przestałam myśleć o jedzeniu jako o czymś, co stwarza problem z tego powodu, że nie jem glutenu czy laktozy – mówi Agata Młynarska.

Gwiazda nigdy nie narzuca innym ludziom swoich zwyczajów żywieniowych. Chętnie służy natomiast radą, zwłaszcza osobom cierpiącym na tę samą chorobę co ona.

Zobacz także

Zobacz też: Młynarska OSTRO o TVP i zmianie godziny emisji jej "Świat się kręci"! Przez zmianę program stracił połowę widzów!​

Agata Młynarska nie je laktozy, ani glutenu.

Reklama

Młynarska może pochwalić się szczupłą sylwetką.

mat.prasowe
Reklama
Reklama
Reklama