Magda Gessler w restauracji
East News

 

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już wkrótce spotkamy się ze swoimi bliskimi i razem zasiądziemy przy świątecznym stole. Zanim jednak zaczniemy świętować, czekają nas intensywne przygotowania: pakowanie prezentów, sprzątanie i oczywiście gotowanie! Z pewnością każdy będzie chciał zachwycić swoich gości i podać im najpyszniejsze dania, a wśród potraw, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole jest barszcz czerwony. Jak go zrobić? Skorzystajcie z porad Magdy Gessler! 

 

Przepis na barszcz wigilijny Magdy Gessler

Na stronie Magdy Gessler smakiżycia.pl znaleźliśmy przepis na czerwony barszcz, który z pewnością stanie się hitem na wigilijnym stole. Jaki jest sekret idealnego barszczu? Według przepisu Magdy Gessler potrzebujecie: 

1 kilogram buraków

4-5 ząbków czosnku

2-3 grzyby suszone

3 litry wywaru warzywnego

jabłko 

zakwas z buraków

Jak czytamy na stronie smakiżycia.pl buraki należy obrać i zetrzeć na tarce. Buraki i grzyby zalać przygotowanym wywarem lub zimną wodą - wszystko gotować na małym ogniu przez pół godziny. Później wszystko należy przecedzić, zagotować i zmniejszyć ogień. Dodajemy zakwas, przekrojony czosnek i jabłko (w ćwiartkach)- całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Magda Gessler w swoim przepisie zwraca uwagę, żeby barszczu nie gotować tylko ogrzewać przez ok. 15 minut. 

Wypróbujecie przepis Magdy Gessler? My z pewnością! 

 

Zobacz także: Magda Gessler stworzy wraz z dziećmi - Larą i Tadeuszem rodzinne imperium? Znamy ich plany!

 

Wyobrażacie sobie wigilię bez barszczu?

Wigilijny barszcz czerwony
© Dar1930/Fotolia.com

Więcej na temat Magda Gessler przepisy